jesteśmy
skuteczni
Posiadamy laboratorium, które czuwa nad jakością surowców, prowadzi kontrolę wartości parametrów w czasie przebiegu procesu produkcyjnego, a także sprawdza właściwości dostarczanych produktów.
Nasi doradcy klienta to prawdziwi eksperci, którzy służą radą w każdej sytuacji i starają się odpowiedzieć jak najszybciej na każdą potrzebę biznesową Klienta.
Podłoże
Pieczarka Biała
Podłoże fazy III z grzybnią Sylvan A15, produkowane przez Holpol w Gościejewie:
- dostępne luzem,
- dostępne w kostce o wymiarach ok. 38 x 58 cm,
- waga kostki 18 – 20 kg, na życzenie klienta,
- dodatek białkowy w ilości 10 – 15 kg/tona, na życzenie klienta,
- produkt w kostce wydawany jest na paletach typu triplet, podlegających regularnej wymianie,
- każda paleta jest owinięta w stretch.
Podłoże głównie z grzybnią Sylvan A15, produkowane przez firmę CNC:
- dostępne luzem,
- dostępne w kostce o wymiarach ok. 40 x 55 cm,
- waga kostki 19 lub 22 kg, na życzenie klienta,
- dodatek białkowy w ilości 15 kg/tonę,
- podłoże w kostce sprzedawane jest na jednorazowych paletach typu triplet, niepodlegających zwrotowi czy wymianie,
- każda paleta jest owinięta w stretch.
Holpol posiada wyłączne prawa sprzedaży produktów firmy CNC w Polsce.
Podłoże
Pieczarka Brunatna
- dostępne luzem,
- dostępne w kostce o wymiarach ok. 38 x 58 cm,
- waga kostki 18 – 20 kg, na życzenie klienta,
- dodatek białkowy w ilości 10 – 15 kg/tonę, na życzenie klienta,
- produkt w kostce wydawany jest na paletach typu triplet, podlegających regularnej wymianie,
- każda paleta jest w całości owinięta w stretch.
- dostępne luzem,
- dostępne w kostce o wymiarach ok. 40 x 55 cm,
- waga kostki 19 lub 22 kg, na życzenie klienta,
- dodatek białkowy w ilości 15 kg/tonę,
- podłoże w kostce sprzedawane jest na jednorazowych paletach typu triplet, niepodlegających zwrotowi czy wymianie,
- każda paleta jest w całości owinięta w stretch.
Grzyby
Egzotyczne
- Twardziak jadalny Shiitake (Lentinus edodes),
- Łuskwiak nameko (Pholiota nameko),
- Polówka wiązkowa (Agrocybe aegerita),
- Boczniak królewski (Pleurotus eryngii),
- Boczniak ostrygowaty (Pleurotus ostreatus),
- Boczniak cytrynowy (Pleurotus citrinopileatus),
- Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus)
- Substraty drewniane pakowane w poręczne plastikowe worki o wadze 2,5 kg.
- Transportowane na wózkach duńskich tzw. wózkach kwiatowych.
Doradztwo
Uprawowe
- Monitorowanie i profesjonalną pomoc w zakresie prowadzonych upraw.
- Szkolenia personelu (zbieraczki, brygadzistki, technologowie).
- Quickscan – monitorowanie plonów.
- Pomiary przepływu powietrza w halach uprawowych.
- Organizowanie wyjazdów szkoleniowych na inne obiekty.
- Doradztwo w zakresie systemu higieny w pieczarkarni.
Dlaczego warto?
- Zapewnisz prawidłowe przeprowadzenie zbiorów poprzez odpowiedni nadzór.
- Unikniesz wzrostu kosztów zbioru.
- Praca brygadzistki należy do najtrudniejszych w pieczarkarni – kurs pomoże jej w pełnieniu obowiązków
Jak przebiega?
- Prezentacje dla brygadzistek.
- Udostępnienie materiałów szkoleniowych.
- Przeprowadzenie szkoleń indywidualnych.
- Pokazy praktyczne na innych obiektach.
- Analiza systemu zbioru i zalecenia indywidualne.
- Regularne audyty i kontrola efektów wprowadzonych zmian
Co możesz zyskać?
- Większą kontrolę nad zbiorem.
- Lepiej wykształconą i zmotywowaną załogę.
- Stabilne i powtarzalne plony.
Szkolenie w zakresie higieny w pieczarkarni
Dlaczego warto?
- Unikniesz chorób, które są główną przyczyną utraty III rzutów wpływającą na efekt finansowy zakładu.
- Wykluczysz choroby pieczarek, które wpływają na większość problemów jakościowych.
Jak przebiega?
- Prezentacje dla personelu pieczarkarni.
- Indywidualna analiza programu mycia i dezynfekcji w pieczarkarni.
- Przygotowanie raportu i zaleceń dotyczących zmian.
- Regularne audyty i kontrola efektów wprowadzonych zmian.
Co możesz zyskać?
- Całościowy program higieny w pieczarkarni.
- Lepiej przygotowaną załogę.
- Wyższe plony
Szkolenie zbioru pieczarek. Kurs dla zbieraczek
Dlaczego warto?
- Unikniesz w przyszłości złej organizacji zbioru, która może zmniejszyć wydajność nawet o 2 – 3 kg/m2.
- Zminimalizujesz ryzyko wzrostu kosztów zbioru.
- Zbieraczki to najliczniejsza grupa w pieczarkarni – warto pomóc im w pełnieniu ich obowiązków.
Jak przebiega?
- Prezentacje dla zbieraczek.
- Przeprowadzenie szkoleń indywidualnych.
- Pokazy praktyczne.
- Analiza systemu zbioru i zalecenia indywidualne.
- Regularne audyty i kontrola efektów wprowadzonych zmian.
Co możesz zyskać?
- Całościowy program zbioru w pieczarkarni.
- Lepiej przygotowaną załogę.
- Wyższe plony.
Quickscan
Działający od 2013 roku program Quickscan co tydzień dostarcza nam wyniki monitoringu przeprowadzanego w pieczarkarniach. Umożliwia to kontrolowanie jakości naszych produktów i pozwala utrzymać wysoką klasę stabilnego podłoża.
- Monitorowanie plonowania i jakości plonu.
- Przeprowadzenie analizy uzyskiwanych wyników.
- Przeprowadzenie analizy w oparciu o wyniki laboratoryjne podłoża (wilgotność, pH, azot).
- Zestawienie plonów ze średnią plonów uzyskiwaną przez pozostałych producentów.
- Zestawienia okresowe, podsumowania, wspólne omawianie wyników i wyciąganie wniosków.
- Program rozwoju produktu.
- Spotkania producentów w ramach grupy studyjnej.
Załadunek
Kompostu luzem
- Równy, jednoczesny załadunek kompostu i okrywy.
- Obsługa wykwalifikowanego personelu.
- Wykorzystanie maszyny wyposażonej w wagę z możliwością dostosowania do szerokości regału.
- Wykorzystanie maszyny dostosowanej do prędkości wciągarki klienta.
Transport
- Możliwość korzystania z nowoczesnej floty pojazdów z naczepami samowyładowczymi.
- Wysoka jakość usługi zapewniona przez wieloletnie doświadczenie w przewozie specyficznego towaru, jakim jest podłoże.
- Towar dostarczamy zarówno w chłodni, jak i pod plandeką.
Badania
i rozwój
- Regularnym badaniom w naszym laboratorium podlega kompost do produkcji pieczarek.
- Prowadzimy też badania nad rozwojem swoich produktów.