Wiemy, że doskonałe podłoże to nie wszystko, dlatego oferujemy naszym klientom szeroką pomoc w zakresie doradztwa uprawowego na różnych poziomach. Posiadamy laboratorium, które czuwa nad jakością surowców, prowadzi kontrolę wartości parametrów w czasie przebiegu procesu produkcyjnego, a także sprawdza właściwości dostarczanych produktów. Nasi doradcy klienta to prawdziwi eksperci, którzy służą radą w każdej sytuacji i starają się odpowiedzieć jak najszybciej na każdą potrzebę biznesową Klienta.

 

Produkty
Usługi
Podłoże
Pieczarka Biała

Podłoże fazy III z grzybnią Sylvan A15, produkowane przez Holpol w Gościejewie:

  • dostępne luzem,
  • dostępne w kostce o wymiarach ok. 38 x 58 cm,
  • waga kostki 18 - 20 kg, na życzenie klienta,
  • dodatek białkowy w ilości 10 - 15 kg/tona, na życzenie klienta,
  • produkt w kostce wydawany jest na paletach typu triplet, podlegających regularnej wymianie,
  • każda paleta jest owinięta w stretch.

Podłoże głównie z grzybnią Sylvan A15, produkowane przez firmę CNC:

  • dostępne luzem,
  • dostępne w kostce o wymiarach ok. 40 x 55 cm,
  • waga kostki 19 lub 22 kg, na życzenie klienta,
  • dodatek białkowy w ilości 15 kg/tonę, 
  • podłoże w kostce sprzedawane jest na jednorazowych paletach typu triplet, niepodlegających zwrotowi czy wymianie,
  • każda paleta jest owinięta w stretch.

Holpol posiada wyłączne prawa sprzedaży produktów firmy CNC w Polsce.

Więcej
Podłoże
Pieczarka Brunatna

Podłoże fazy III z grzybnią Amycel Heirloom, produkowane przez Holpol w Gościejewie:

  • dostępne luzem,
  • dostępne w kostce o wymiarach ok. 38 x 58 cm,
  • waga kostki 18 – 20 kg, na życzenie klienta,
  • dodatek białkowy w ilości 10 – 15 kg/tonę, na życzenie klienta,
  • produkt w kostce wydawany jest na paletach typu triplet, podlegających regularnej wymianie,
  • każda paleta jest w całości owinięta w stretch.

Podłoże głównie z grzybnią Amycel Heirloom, produkowane przez firmę CNC:

  • dostępne luzem,
  • dostępne w kostce o wymiarach ok. 40 x 55 cm,
  • waga kostki 19 lub 22 kg, na życzenie klienta,
  • dodatek białkowy w ilości 15 kg/tonę,
  • podłoże w kostce sprzedawane jest na jednorazowych paletach typu triplet, niepodlegających zwrotowi czy wymianie,
  • każda paleta jest w całości owinięta w stretch.

Jako jedyni w Polsce posiadamy prawo sprzedaży produktów firmy CNC.

Więcej
Grzyby
Egzotyczne

Podłoże z wiór drewnianych do produkcji grzybów:

  • Twardziak jadalny Shiitake (Lentinus edodes),
  • Łuskwiak nameko (Pholiota nameko),
  • Polówka wiązkowa (Agrocybe aegerita),
  • Boczniak królewski (Pleurotus eryngii),
  • Boczniak ostrygowaty (Pleurotus ostreatus),
  • Boczniak cytrynowy (Pleurotus citrinopileatus),
  • Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus)
Shiitake - faza plonowania
Shiitake - faza plonowania
Łuskwiak nameko - faza plonowania
Łuskwiak nameko - faza plonowania
Boczniak królewski - faza plnowania
Boczniak królewski - faza plnowania
Boczniak cytrynowy - faza plonowania
Boczniak cytrynowy - faza plonowania
Soplówka jeżowata - faza plonowania
Soplówka jeżowata - faza plonowania
Żagwica listkowata - faza plonowania
Żagwica listkowata - faza plonowania

Podłoże z zakładu produkcyjnego CNC Exotic Mushrooms B.V. w Heerewaarden w Holandii:

  • Substraty drewniane pakowane w poręczne plastikowe worki o wadze 2,5 kg.
  • Transportowane na wózkach duńskich tzw. wózkach kwiatowych.

 

Więcej
Doradztwo
Uprawowe

Nasza oferta doradztwa obejmuje:

  • Monitorowanie i profesjonalną pomoc w zakresie prowadzonych upraw.
  • Szkolenia personelu (zbieraczki, brygadzistki, technologowie).
  • Quickscan – monitorowanie plonów.
  • Pomiary przepływu powietrza w halach uprawowych.
  • Organizowanie wyjazdów szkoleniowych na inne obiekty.
  • Doradztwo w zakresie systemu higieny w pieczarkarni.

Szkolenie zbioru pieczarek. Kurs dla brygadzistek

Dlaczego warto?

  • Zapewnisz prawidłowe przeprowadzenie zbiorów poprzez odpowiedni nadzór.
  • Unikniesz wzrostu kosztów zbioru.
  • Praca brygadzistki należy do najtrudniejszych w pieczarkarni - kurs pomoże jej w pełnieniu obowiązków

Jak przebiega?

  • Prezentacje dla brygadzistek.
  • Udostępnienie materiałów szkoleniowych.
  • Przeprowadzenie szkoleń indywidualnych.
  • Pokazy praktyczne na innych obiektach.
  • Analiza systemu zbioru i zalecenia indywidualne.
  • Regularne audyty i kontrola efektów wprowadzonych zmian

Co możesz zyskać?

  • Większą kontrolę nad zbiorem.
  • Lepiej wykształconą i zmotywowaną załogę.
  • Stabilne i powtarzalne plony.

Szkolenie w zakresie higieny w pieczarkarni

Dlaczego warto?

  • Unikniesz chorób, które są główną przyczyną utraty III rzutów wpływającą na efekt finansowy zakładu.
  • Wykluczysz choroby pieczarek, które wpływają na większość problemów jakościowych.

Jak przebiega?

  • Prezentacje dla personelu pieczarkarni.
  • Indywidualna analiza programu mycia i dezynfekcji w pieczarkarni.
  • Przygotowanie raportu i zaleceń dotyczących zmian.
  • Regularne audyty i kontrola efektów wprowadzonych zmian.

Co możesz zyskać?

  • Całościowy program higieny w pieczarkarni.
  • Lepiej przygotowaną załogę.
  • Wyższe plony

Szkolenie zbioru pieczarek. Kurs dla zbieraczek

Dlaczego warto?

  • Unikniesz w przyszłości złej organizacji zbioru, która może zmniejszyć wydajność nawet o 2 - 3 kg/m2.
  • Zminimalizujesz ryzyko wzrostu kosztów zbioru.
  • Zbieraczki to najliczniejsza grupa w pieczarkarni - warto pomóc im w pełnieniu ich obowiązków.

Jak przebiega?

  • Prezentacje dla zbieraczek.
  • Przeprowadzenie szkoleń indywidualnych.
  • Pokazy praktyczne.
  • Analiza systemu zbioru i zalecenia indywidualne.
  • Regularne audyty i kontrola efektów wprowadzonych zmian.

Co możesz zyskać?

  • Całościowy program zbioru w pieczarkarni.
  • Lepiej przygotowaną załogę.
  • Wyższe plony.
Więcej
Quickscan

Działający od 2013 roku program Quickscan co tydzień dostarcza nam wyniki monitoringu przeprowadzanego w pieczarkarniach. Umożliwia to kontrolowanie jakości naszych produktów i pozwala utrzymać wysoką klasę stabilnego podłoża.

  • Monitorowanie plonowania i jakości plonu.
  • Przeprowadzenie analizy uzyskiwanych wyników.
  • Przeprowadzenie analizy w oparciu o wyniki laboratoryjne podłoża (wilgotność, pH, azot).
  • Zestawienie plonów ze średnią plonów uzyskiwaną przez pozostałych producentów.
  • Zestawienia okresowe, podsumowania, wspólne omawianie wyników i wyciąganie wniosków.
  • Program rozwoju produktu. 
  • Spotkania producentów w ramach grupy studyjnej. 
Załadunek
Kompostu luzem
  • Równy, jednoczesny załadunek kompostu i okrywy.
  • Obsługa wykwalifikowanego personelu.
  • Wykorzystanie maszyny wyposażonej w wagę z możliwością dostosowania do szerokości regału.
  • Wykorzystanie maszyny dostosowanej do prędkości wciągarki klienta.
Transport
  • Możliwość korzystania z nowoczesnej floty pojazdów z naczepami samowyładowczymi.
  • Wysoka jakość usługi zapewniona przez wieloletnie doświadczenie w przewozie specyficznego towaru, jakim jest podłoże.
  • Towar dostarczamy zarówno w chłodni, jak i pod plandeką.
Badania
i rozwój
  • Regularnym badaniom w naszym laboratorium podlega kompost do produkcji pieczarek.
  • Prowadzimy też badania nad rozwojem swoich produktów.